Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Списъкът "Магнитски 2" е огромен шамар за всички нас: Любомир Аламанов в "Отговорите" (ВИДЕО)

16 февруари 2023, 18:00 часа • 11021 прочитания

Вторият списък "Магнитски" е огромен шамар за всички нас. Това каза в седмичното обзорно предаване "Отговорите със Спасиана Кирилова" Любомир Аламанов, експерт по комуникации и съосновател на Центъра за анализ и кризисни комуникации.

"Първо да кажа как той действа. Значи това не е обвинение. И това, че някои политически функционери се опитват да изкарат нещата на съдебна фаза, т. е. да кажат: "Ми то няма доказателства, ми то сега ще се защитаваме, ще обжалваме" и някакви други такива, българските закони не са нарушени...

Това въобще не е вярно. Това е за пореден път дим, пушек в обществото, за да се замаже истинският проблем. Истинският проблем е следният: САЩ като демократична държава казва следното нещо: "Има там едни партийни функционери на много високо ниво, които са направили някакви проблеми и тъй като вашата правосъдна система, правораздаванелна система и изобщо, органите, които имате, нищо не са направили по темата, затова ние, за да се предпазим, казваме, че тези хора и всички там близки около тях, ги санкционираме. Не ги допускаме до нашата територия, молим финансовите институции, които искат да работят с нас да им отрежат банкови преводи, карти и всичко друго, защото вие просто не сте си свършили работата. И затова ние ви откъсваме".

Доколкото виждаме, държавата реагира абсурдно. На първо място всички естествено казват, че те не знаят за какво става въпрос. Един нямаше мъжество да стане и да каже: „Извинявайте“. Партиите им изведнъж се направиха на ударени . Най-тъжно беше ГЕРБ как започнаха да наричат Влади Горанов „лицето Горанов“, все едно е някакъв прокажен и се опитаха да излъжат, че той няма нищо общо с ГЕРБ. А Влади Горанов отиде и каза: „Ами не, аз съм член на ГЕРБ“. И отново това противоречие, което е характерно за комуникацията на ГЕРБ – да се говорят две отричащи се неща, за да може да се използва във всеки момент едното или другото, не прави впечатление на почти никого. Прокуратурата изведнъж се задейства и каза: "Ми добре, ние ще поискаме информация". Каква информация ще иска тази прокуратура, като от колко, от 2014 – 2015-а, значи това са осем години поне, всичкото това нещо се движи из българското пространство и всичко се знае."

ОЩЕ: Ще смъкне ли "Магнитски" процент от ГЕРБ?

Ако санкциите по "Магнитски 2" не се отразят на резултатите от предсрочните парламентарни избори на 2 април, това ще бъде много тъжно за българското общество, каза още Любомир Аламанов. Според него това ще означава, че хората у нас не са готови да вземат решение и да отстранят корумпираните от българската политика.

Каква е връзката между корупцията, вълната от насилие у нас и битовата престъпност, ще научите от видеоматериала.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес