Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Елена Йончева: Част от Европа е цинично сляпа за протестите (ВИДЕО)

30 юли 2020, 17:00 часа • 20502 прочитания

Част от Европа е цинично сляпа за протестите. Това заяви в предаването "Студио Actualno" евродепутатът Елена Йончева.

Тя коментира темите от деня, като посочи, че Европейската народна партия не чува това, което се случва в България. Нейният лидер Манфред Вебер в разгара на демонстрациите поздрави г-н Борисов за битката му с корупцията. Това е цинично поздравление. При десницата върховенството на закона и зачитането на демокрацията е по-малко важно от това да подкрепят една партия от техните редици, каза Йончева.

В комисията LIBE откровено говорим за това, което става в България. В резултат на това, въпреки съпротивата на ЕНП, в началото на септември ще има изслушване пред комисар за краха на върховенството на закона у нас, потвърди Елена Йончева. 

По думите ѝ изтеклите записи не са влизане в личното пространство на Борисов. Записите показват начина, по който се управлява държавата. Виждаме, че няма разделение на властите и че един самозабравил се политик по телефона се разпорежда кой бизнес и как да бъде ударен, каза Йончева.

Според нея политиците от ЕНП знаят как управлява Борисов, но ние сме длъжни да им представим безспорни, публични доказателства за това. Само така можем да ги накараме да спрат да покрепят Борисов. Да знаят, че тяхна подкрепа за това управление ги компроментира политически, изрази убеждение Елена Йончева.

Още по темата гледайте във видеото. 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес