Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джамбазки: В България има усещане за корупция и кражба на бизнес (ВИДЕО)

07 октомври 2020, 19:00 часа • 6206 прочитания

Евродепутатите ще гласуват общо 49 поправки в проекторезолюцията за върховенството на закона в България и продължаващите протести у нас. Българският евродепутат от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки е внесъл общо 9 поправки в програмния документ.

"Знаете, че тази резолюция не е законодателна. Тя няма преки правни последици. Тя има единствено политическа тежест, но това е легитимно. Тази резолюция трябва да се бори за върховенството на закона, но в проекта за текст в нея виждаме въпроси защо в България не са признати еднополовите бракове, както и въпроси, свързани с териториалната цялост на България, и задължения за признаване на сепаратистки организации".

Това заяви в ефира на предаването "Студио Actualno" в коментар от Брюксел Ангел Джамбазки. По думите му резолюцията съдържа текстове за задължително приемане на документ, отхвърлен от Конституционния съд у нас - Истанбулската конвеция. Джамбазки поясни, че според него тези текстове в резолюцията са тежка обида към хората, които протестират у нас. 

Аз наблюдавам внимателно протеста, защото в по-голямата си част, хората които са на площада, са там, за да изразят собственото си мнение и имат основания за това. Не си заравяме главата в пясъка, че в България има усещане за корупция, има усещане за кражба на бизнес и липса на справедливост, липса на върховенство на закона. Това го има, не се лъжем", категоричен бе Джамбазки. Той още веднъж подчерта, че на фона на исканията на протеста, текстовете в проекта на резолюция на Европарламента към България не отговарят на очакванията на хората. Според Джамбазки ляволибералният консенсус в ЕС вкарва едни и същи полититически идеологеми за каквото и да става дума.

Каква оценка даде на дебата в Европарламента за върховенството на правото в България Ангел Джамбазки - гледайте във видеото:

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес