Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дeнс легендата Хадауей: Взех докторска степен заради ината си

16 април 2015, 10:15 часа • 11855 прочитания

За поредна година "Обичам 90-те" ще разтърси България. Специален гост на събитието е Нестър Аликзандър Хадауей. Хадауей е един от символите на денс стила в края на XX век. Няма човек, който да не си спомня "What is love?". Ето какво сподели известният певец пред Actualno.com.

Висшето ви образование е в сферата на политическите науки. Как така от политиката стигнахте до музиката?

Докторската степен в политическите науки беше, заради егото ми. Исках да докажа на себе си, че мога да завърша образованието си и го направих. Исках да бъда като баща ми морски биолог, но поради лични причини избрах политическата и историческа тематика за обучението си. Музиката винаги е била мое любимо хоби и по тази причина заниманието с нея ми е донесло много незабравими моменти.

Днес занимавате ли се с друго, освен с музика?

Всичко, свързано с музика, е моята работа. С годините все повече откривам себе си в развиването и създаването на по-големи продукции, свързани с музикалния бизнес.

Участвали сте в няколко риалити шоута в САЩ. Кое беше любимото ви? Гледате ли подобни предавания?

Харесвам единствено "Гласът на Америка "като формат. Принципно не гледам въобще риалити предавания.

Откъде черпите вдъхновението си днес? А през 90те?

Моето вдъхновение винаги се заражда от едно и също през годините. От случките в ежедневието. Чувам добра мелодия и влизам в играта... Това е напълно достатъчно, за да ме зареди и вдъхнови да работя върху нов проект или да завърша вече започнат.

Какво обичате да правите в свободното си време?

Обичам да спортувам сред природата. Планините са навсякъде около мен, така че често посвещавам свободното си време на спускане със ски или сноуборд. Харесвам и маунтин байк също. Или просто да яхна "Харли"-то си и да пътувам.

Каква музика слушахте през 90те и каква музика слушате днес? Променихте ли вкусовите си предпочитания през годините?

Винаги съм слушал различни стилове музика и за щастие, това не се е променило до ден днешен. Поп, рок, соул, хип хоп, дори кънтри и джаз. Всички тези стилове ми допадат.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес