Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Snapchat - бъдещето на социалните мрежи?!

27 февруари 2016, 08:30 часа • 5942 прочитания

Snapchat - новото Ел Дорадо за издателите. Също и най-голямата главоблъсканица за момента. Ако сте над 20 г. е много възможно само малък брой от вашите приятели да използват платформата за мимолетна кореспонденция и вие сигурно си казвате, че в Snapchat нищо не се случва. Грешно. Много неща се случват, но Snapchat е остров, където съкровищата не се оставят да бъдат намерени лесно. Както сигурно сте забелязали, ако сте усвоили навигацията в приложението, съществуват различни секции, където може да се намери съдържание.

Чатът: за изпращане на мимолетни лични съобщения/коментари

Дискавър: където петнайсетина потребители публикуват ежедневно съобщения, смесвайки видеа, текстове, моушън дизайн и др.

Лайв: онлайн телевизия UGC /с генерирано от потребителите съдържание (UGC)/

Сторис: там се намират снапсовете /публикуваните съобщения/ от последните 24 часа, които потребителите са решили да споделят публично.

Ако всичко това ви изглежда мъгляво, съветваме ви да прочетете отново нашето "Как Snapchat смята да стане информационната медия на най-младите". Тъй като не могат да се явят в "Дискавър", някои медии се опитват да си намерят място и да стигнат до младите, благодарение на "Сторис". Сега е моментът за експерименти, всеки се опитва да комбинира видео, емотикони и други филтри, за да разкаже истории в няколко снапса. А вие си мислехте, че по-кратко от 140-те знака на Twitter не може! Опитайте видеоинтервю в 10 секунди.

Как се добавят профили?

За онези, които се питат какво могат да правят с тези снапсове, ето едно малко ръководство как да добавите приятели в платформата по четири различни начина: чрез име на потребител, чрез URL на снапчат профил /функционира само през смартфон/ и чрез снапкодове - или като ги сканирате, или като сте се регистрирали във фотогалерията. За да добавите профили, ви съветваме да използвате метод 3 : от фотокамерата на приложението снапчат, сканирайте един по един снапкодовете от екрана на вашия телефон. Не забравяйте да добавите профила Méta-Media през снапкод /с картинка на заглавната страница/ или чрез нашето URL снапчат.

Автор: Барбара Шазал; Източник: БГНЕС

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес