Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Помните ли предполагаемите извънземни мумии от Мексико? Появиха се нови снимки

10 март 2024, 08:45 часа • 7568 прочитания

Нови снимки на странните "извънземни мумии" с три пръста бяха публикувани от документалисти, които изследват дали скандалните фигури са фалшиви, или извънземни.

Документалистите твърдят, че ще докажат, че фигурите съдържат нова форма на ДНК и не са просто кукли, направени за туристи, както съобщиха някои медии.

Тези невиждани досега снимки, които документалистите представили пред изданието The U.S. Sun, показват съществата, открити в планинска мина в Перу.

120-сантиметровото създание, свито на топка, е преминало тестове, докато друг екземпляр с височина 274 сантиметра все още очаква да му бъде проведено изследване.

Авторите на разследващи филми Серена Ди Си и Майкъл Мацола планират да представят още „невероятни“ доказателства за новите същества на пресконференция в Западен Холивуд на 12 март.

Двамата ще представят рентгенови снимки и лабораторни изследвания на телата, извършени и заснети от американски учени в Мексико и Перу.

Серена и Майкъл се нагърбили с мисията „да демистифицират“ докладите и твърденията за телата, които били определени като „фалшификати“ от перуански служители.

„Фигурите никога досега не са били показвани публично, невероятни са и много различни от екземпляра, който Хайме Маусан представи на мексиканския конгрес миналата година“, казва Серена.

Двамата с Майкъл вярват, че откритията имат огромно значение за човечеството.

„Това откритие беше несправедливо дискредитирано, най-вече от хора, твърде мързеливи, за да направят дори най-повърхностното разследване на фактите“, добавя Майкъл.

Двойката е убедена, че това са истински екземпляри, които заслужават сериозно проучване от световната научна общност. Но в същото време Серена и Майкъл смятат, че тези фигури не са „извънземни“, те са на повече от хиляда години според първоначалния ДНК тест.

Изследванията сочели, че 30% от ДНК на мумиите са неизвестни, с ясни индикации за генетична манипулация. „Кой е имал способността да прави генно инженерство преди хиляда години?“, пита Серена.

„Не казваме, че сме открили извънземни. Но вярваме, че сме открили нов вид и трябва да направим ДНК тестове, за да разберем откъде идва.

"Има малък шанс да са от някъде другаде в галактиката. А ако са, колко хубаво е това? Но това, което знаем категорично, е, че тези същества не са били физически конструирани от хора.

Те са истински. Родили са се, живели са и после са починали. И през този период на живот те са ходили – единият от тях поне три години, защото износването на костите му показва, че толкова време се е движил", казва тя.

Серена и Майкъл планират да разкрият изображения и да представят тестове на живо и оценки на учени. Тези тестове ще бъдат разяснени от мексикански и американски учени, които ще представят своите интерпретации.

„Медиите всъщност ще видят, че тези тестове се провеждат на живо. Ще преминем на живо в съдебномедицинска лаборатория, където американски и мексикански учени ще извършат различни диагностични тестове.

Документалистите ще предават на живо своите доказателства на 12 март в 12:00 ч. тихоокеанско време (което съответства на 22:00 часа българско време) и публиката може да се регистрира тук.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес