Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няколко интересни YouTube канала на историческа тематика, които да последваме днес

24 септември 2020, 08:51 часа • 7488 прочитания

Мнозина от нас обичат историята и това не е случайно. Нашата страна има богато и много пъстро историческо минало, в което се редуват възходи и падения и изпълнено с велики личности, които са правили невероятни неща в името на Родината. Разбира се, колкото и велика да е, нашата история е само парченце от пъзела, който съставлява световната история в хилядите години назад. В днешната статия сме подбрали за вас три канала в YouTube, които да последвате, за да научите повече за различни аспекти от историята. Всеки един канал е тематичен и има своя уникална целева група. Ние препоръчваме да ги следите и да ги гледате периодично, за да научавате множество интересни факти. 

Българска история

Екипът на страницата и сайта "Българска история" в последно време набляга на издаването на книги, но също така има и страхотен YouTube канал, в който ще намерите страшно много интересна и полезна информация. В годините назад има специални поредици посветени на великите ни победи през Средновековието, такива за българските учени, армейските ни пълководци, любопитни факти за историята и още много други. Абонирайте се и гледайте - забавлението с часове наред е гарантирано. 

Business Casual

Много приятен и интересен канал за всички онези, които искат да научат повече за това как различните нации са формирали своето богатство, как най-големите компании са създадени и са достигнали своя апогей и/или крах. Разглеждат се икономически кризи, исторически личности в контекста на икономиката и бизнеса и още много интересни факти, които биха показали произхода на най-богатите фамилии в историята. Например, аз лично не знаех, че фамилията, която е най-голям акционер в BMW произхожда от поддръжници на нацисткия режим. 

Timeline - World History Documentaries 

Видеата тук са по-дълги, по-документални и може би няма да ви привлекат с кратки факти и забавни анимации. Това, което ще получите е съдържание с високо качество, което обхваща цялата световна история! Каналът е със страшно богато съдържание, интересни факти, истории и личности. Много интересна е рубриката "Real Fake History", която разглежда какво би се случило ако дадено историческо събитие се е развило по различен начин. Какво щеше да се случи ако Германия беше взела някое от ключовите сражения във ВСВ? Гледайте, за да разберете! 

 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес