Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар: Главоболието може да е свързано с неправилно ползване на болкоуспокояващи

29 януари 2021, 07:20 часа • 2073 прочитания

Заслужава ли си да търпите главоболието и как да разберете кога е време да се обърнете към специалист - за това разказа пред радио „Спутник” неврологът и директор на мрежата от клиники на Semeynaya Павел Бранд, пише БГНЕС. Дори лекото главоболие трябва незабавно да бъде потиснато с помощта на анестезиращо лекарство, защото е невъзможно да се предскаже как ще се развие, каза лекарят. Ако главоболието изисква чест прием на такива медикаменти, това е причина да се консултирате със специалист.

"Дори и да приемате болкоуспокояващи повече от три дни подред, това не е много здравословно, а ако го правите повече от 15 дни в месеца, определено трябва да посетите лекар. По-добре е да не пренебрегвате хроничното главоболие", каза Бранд. Трябва да се помни, че няма универсални лекарства за главоболие, подчерта неврологът. Ако главата ви боли само от време на време, можете да използвате всяко нестероидно противовъзпалително лекарство, което е най-добро за еднократно облекчаване на болката. Ако се налага честа употреба, по-добре е да се консултирате със специалист и да изберете анестетично лекарство специално за себе си. Освен това понякога грешното лекарство може да засили главоболието, предупреди лекарят.

За съжаление има един вид главоболие, което е свързано с неподходящо използване на болкоуспокояващи“, обясни Павел Бранд. Ето защо е по-добре да не експериментирате, а незабавно да потърсите медицинска помощ, посъветва неврологът.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес