Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да настроиш шестото си чувство?

21 февруари 2021, 21:00 часа • 4758 прочитания

За да може вродената ти интуиция да ти бъде наистина полезна, трябва първо да се настроиш на такава вълна.

Ако се чудиш какво да правиш в дадена ситуация, представи си, че близка приятелка се намира в същото положение. Помисли си какво би я посъветвала да направи. Внимателно наблюдавай случващото се около теб. Голямо предимство е да имаш доверие в себе си.

За да настроиш шестото си чувство, трябва да си любопитна. Дръж се в това отношение все едно си дете – слушай, гледай, чувствай и възприемай. Интересувай се от абсолютно всичко в своя живот.

Също така е важно да визуализираш. Този процес ти помага да се свържеш със своята интуиция. Това е своеобразен канал, който може да настроиш по начина, по който желаеш.

Тялото винаги изпраща сигнали още преди мозъка и те достигат до теб по-бързо. Вслушай се в тях!

Откажи се от своите ограничения. Те са препятствия, пречещи на инстинкта ти да работи правилно. Такива ограничения са са: негативизъм, песимизъм, предразсъдъци, несигурност, съмнения в себе си, ниска самооценка... Помисли какво ще направи едно осемгодишно дете, ако е на твое място. Децата уцелват правилното решение по-лесно, защото се чувстват неограничени и свободни.

Започни да възприемаш посланията на случайните неща в живота. Бързо ще разбереш, че едва ли са случайни…

Отвори съзнанието си и признай пред себе си, че имаш вътрешни способностите. Само така интуитивните послания ще могат да достигнат до теб.

Бъди оптимист! Негативното е просто един ненужен товар, позитивното извиква позитивни събития в живота ти.

Приеми това, което усещаш, без значение дали ти харесва или не. Интуицията няма как да бъде управлявана, просто трябва да я оставиш да те води, без да се страхуваш от това!

Важно е също да се научиш да различаваш своите желания от интуитивните си предчувствия.

Канали на интуицията

Счита се, че каналите на интуицията са три.

Кинестетичен: Вероятно ти се е случвало да не харесаш някого изобщо, или пък обратното - да се чувстваш така, сякаш се познавате много отдавна. Интуицията в случая работи чрез физическите усещания. Те могат да варират от най-приятните до най-неприятните.

Звуков: Този тип предчувствие е всеизвестно, сякаш вътрешен глас ти казва нещо или ти сочи правилния път. Посланията тук са вербални. Това е вътрешният ни глас, който ни съветва в ежедневието.

Визуален: На всеки многократно му се е случвало да е напълно сигурен, че е прав за нещо, дори и когато всички около нас или даже самите обстоятелства сочат точно обратното! Става въпрос за онази твоя, по детски наивна страна. Може да се сравни с това да видиш случващото се пред очите си – това се случва като на лента и е толкова реалистично, че започваш да вярваш в него.

Подсъзнанието на всеки не спира да събира дребни следи, които обаче съзнанието е неспособно да види

Интуитивни сме благодарение на това, че нашият мозък се състои от три части. Всяка част изпълнява своя функция.

Рептилов комплекс всъщност представлява най-първичната животинска и част от мозъка, която е несъзнателна. Благодарение именно на нея дишаш, огладняваш, спи ти се и изпитваш сексуален нагон. Всички животни също чувстват тези неща!

Лимбичната система е свързана с емоционалната интелигентност. С тази част от мозъка си учиш нови неща, създаваш си спомени, чувстваш и успяваш контролираш емоциите си.

Неокортекс е най-креативната ти страна, твоето въображение. Точно тук се развива интуицията. Покрива и двете полукълба на мозъка.

Мъжко или женско качество е интуицията?

Женската интуиция е по-позната, но все пак всички сме интуитивни. Наистина жените са по чувствителни, възприемчиви и са по-дълбоко свързани със своята емоционална страна, но все пак интуицията е и мъжко качество.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес