Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Харвардски професор смята, че извънземен кораб лежи на дъното на Тихия океан

28 април 2022, 08:55 часа • 11295 прочитания

Теоретичният физик от Харвардския университет Ави Льоб твърди, че над Тихия океан се е разбил извънземен кораб. Ученият планира мисия по вдигане кораба от дъното на океана, пише самият Льоб в изданието The Debrief.

Според учения извънземният кораб се е разбил край бреговете на остров Манус в Папуа Нова Гвинея. Заключенията му се основават на наскоро разсекретен доклад на космическото командване на САЩ, в който се посочва, че през 2014 година на Земята е паднал първият междузвезден обект. В документа също така се казва, че най-вероятно този обект може да е метеорит от друга звездна система.

"Откриването на междузвезден метеорит е нова граница в нашите изследвания. Основният въпрос е дали междузвездният метеор има състав, който показва неговия изкуствен произход. Освен това дали някои технологични компоненти са успели да оцелеят при сблъсъка", казва Льоб.

Професорът се готви да провери теорията си с помощта на товароподемни магнити, за да извади обекта от дъното на Тихия океан.

"Мечтата ми е да натисна няколко бутона на функциониращо оборудване, което е направено извън пределите на Земята. След като вдигнем обекта, ще можем да изследваме междузвездното вещество, неговия състав и природа", обобщава професорът от Харвард.

Льоб по-рано заяви, че друг междузвезден обект – Оумуамуа, който премина през Слънчевата система –  може да е космически кораб на извънземни. Други учени продължават да твърдят, че този междузвезден обект е просто азотен айсберг.

"Какво ще стане, ако мобилен телефон попадне в ръцете на пещерен човек? Той цял живот е виждал само камъни, разбира се, той ще реши, че смартфонът е просто блестящ камък", обръща се Ави Льоб към скептиците.

Харвардският професор стои и зад инициатива за създаване на мрежа от телескопи на Земята за търсене на признаци на живот извън планетата. По думите му скоро ще видим НЛО.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Според разсекретени данни междузвезден обект се взривил над Земята през 2014 г.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес