Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сезонът на Рака започва: Какво ще донесе и как да се подготвите

20 юни 2024, 19:41 часа

Ракът е четвъртият знак от зодиака и неговото управление е от 21 юни до 22 юли. Хората, родени в тази времева рамка, имат Рак в слънчевия си знак. Те са ориентирани към усещането и разбирането на света чрез емоциите. Това са чувствителни и семейни знаци, които ценят близостта и топлината на своите близки.

Сезонът на Рака засяга всички, независимо дали този знак е включен в космограмата, т.е. индивидуалния рожден хороскоп на даден човек. От средата на юни до средата на юли енергията на тази зодия ще обхване всички без изключение и в повечето случаи ще засяга сферата на чувствата.

Сезонът на Рака и началото на лятото

Още: Пълнолуние на 21 юни 2024 - какво ще донесе на всяка зодия

Сезонът на Рака следва динамичния, предизвикателен и вълнуващ сезон на Близнаците. След период на забавление и социална лудост настроението ви ще се промени. Ще почувствате, че искате да бъдете със себе си и да погледнете в по-дълбоките кътчета на вашата личност.

Нов зодиакален знак се появява на небето на лятното слънцестоене. Това е особено време, когато настъпва най-дългият ден в годината, последван от най-късата нощ. Ракът е зодията, която бележи началото на нов сезон и разделя годината на две части. Свързва се със силата на природата, по-специално с елемента вода.

От втората половина на юни енергията на Рака ще доминира над небето и земята. Това е добър момент да начертаете нови пътеки и да се вслушате в интуицията си, защото там има отговори на всички ваши въпроси. Тази чувствителна зодия ще насочи вниманието ви към емоционалната зона. Това е време, когато можете да помислите за миналото и да определите как искате да изглежда бъдещето ви.

След като Ракът поеме властта и започне да разпространява аурата си, можете да почувствате нежни, спокойни и топли вибрации, изпълващи сърцето ви с всеки изминал момент. Това е четвъртият знак на зодиакалното колело и се появява между Близнаци и Лъв. Неговият господар е Луната, така че духовната страна на живота често надделява над светската.

Още: Тези зодии просто са родени да бъдат богати

Какво носи сезонът на Рака?

В астрологията ученията на водните знаци подпомагат емоционалното пречистване. При Рака, който се появява в началото на лятото, на преден план излизат потискани досега чувства. Тази зодия ви учи как да работите с трудни преживявания, да гледате в миналото и да правите изводи. Неговата чувствителност и грижовност ще ви накарат да проявите повече разбиране към себе си и да се погрижите за тялото, душата и ума си.

Ракът, който приветстваме през лятото, ще насочи вниманието ви към природата. Ще ви научи да виждате красотата ѝ и да намирате утеха в нея. На този етап не е нужно да доказвате нищо. Приоритетът е да се грижите за вашето благополучие.

За какво да внимавате?

По време на сезона на Рака има определени капани, които тази зодия може да ви постави. Опитайте се да откриете с малки стъпки какво се случва в душата ви. Прекалената емоционалност и свръхчувствителност ще заглушат стигането до същината на въпроса и ще замъглят пътя към истината за вас самите.

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес