Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да помогнем за лечението на Коки

20 април 2021, 10:50 часа • 3137 прочитания

Калоян е роден на 24.02.2014 година. Неговата първа битка бе на двадесет и петия ден от раждането му.

Тогава бе диагностициран със запушени слъзни канали. Дните с постоянна терапия от антибиотични и коркостероидни капки и масажи се превърнаха в седмици, които прерастнаха в месеци. Каналите му се отпушиха едва на 4-месечна възраст. Следват месеци лечение на редуващи се бронхити с Пулмикорт и Вентолин.

На 11 месеца са му поставени ваксините Синфорикс и Пентаксим. Месец след това се забелязват промени в детето – загубва очен контакт, спира да се обръща на името си, спря да казва срички. 

На година и осем месеца е установено, че детето има аутистични симптоми.

На година и единадесет месеца Калоян е приет в детското отделение в болница "Св. Марина", град Варна. Направени бяха изследвания и консултация с психолог, психиатър и специалист гастроентерология. Резултатите показаха наличие на хранителни непоносимости, пропускливи черва, тежки метали и съмнение за генерализирано разстройство на развитието.

До ден днешен, от април 2016-та година, Коки посещава всекидневно логопед и психолог. Направени са над 150 барокамери. От октомври месец 2017-та до август 2018-та година на всеки два месеца посещаваме и психиатър в Италия, който се занимава с хелиране на тежките метали чрез биохимичен подход.

На 22.08.2018 година бе направена първата вливка на стволови клетки в Киев. Развитието на Коки е просто страхотно след вливката и продължителните терапии, които прилагаме и до ден днешен. Но все още имаме нужда от вашата подкрепа, за да продължим борбата, призовават родителите му!

Имуностимулаторът, посещенията при логопед, арт терапията, плуването, електростимулацията, часовете при психолог, хранителните добавки, планираната вливка на стволови и всички останали процедури възлизат на над 60000 лева.

Начини за дарения :

 - Дарителска сметка

Калоян Пейчев Казаков

ПроКредит Банк

BG89PRCB92301049318117

- PayPal - help_koko@abv.bg

Помогнете на Коки за нормален живот и развитие!

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес