Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да помогнем на Митко да проходи

10 май 2022, 09:51 часа • 3003 прочитания

Митко води битка почти от началото на раждането си.

Когато е на четири месеца, след черепно-мозъчна травма му е поставена диагноза двустранен хематом.

Скоро след това получава и другите си диагнози: детска хемиплегия, симптоматична епилепсия, низходяща частична атрофия на зрителния нерв на ДО, травматично отлепване на ретината на ЛО, вторична езотропия.

"Вече осем години се борим да направим живота на детето си по-самостоятелен, като се опитваме да подобрим състоянието му с ежедневна рехабилитация и специализирани процедури.

Мина през много битки за тези години, които изминаха така бавно и мъчително за нашето семейство.

Има шест операции на главата и две на очите, но той е много борбен дете и продължава смело да се бори напред. От три години му се появи и епилепсията, която много плаши и разстройва самият него, стигна до там че правеше множество пристъпа на ден! Благодаря на Бог че вече година от нея няма и следа .

Дойде време да започнем отново с рехабилитацията и посетихме ортопед преди две седмици, за съжаление откриха проблем , който не се знае кога е станал." Това споделя неговата майка Анелия Иванова.

Тазобедрената става се е извадила и е износила ямката .

Има надежда, че след тези операциии и последваща рехабилитация детето ще проходи.

"Пътят по който тръгваме ще е много тежък за нас , Митко ще е в гипс на легло близо два месеца но и през това ще минем. Трябва да направим две спешни операции в турската болница Biruni University Hospital при доктор : FUAT BİLGİLİ.  Нямаме време да чакаме, защото ставите всеки ден се износват повече и повече. Офертата която получихме е на стойност 14 000 евро , които трябва да съберем до трети юни.

Моля Ви добри хора помогнете но моето дете ! Дори и с малко да ни подкрепите, ние ще Ви бъдем благодарни винаги." призовава майката.

Може да ни подкрепите чрез :

• Дарителската сметка в лева :

IBAN : BG51 UNCR 7000 1522 5348 20

BIC : UNCRBGSF

Титуляр : Димитър Леков

* revolut.me/aneliyjj9n

* https://www.paypal.me/aneliaivanova95

Събрани средства към 09.05 - 4800ЛВ

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес