Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да помогнем на Бени да се излекува

08 март 2022, 13:20 часа • 2956 прочитания

Бени е само на 6 годинки и се бори с една от най-ужасните болести. Този малък боец страда от невробластом, с разсейки в стомаха и тумор в черния дроб.

Нуждае се спешно от животоспасяващи изследвания и трета поредна операция. На последния скенер се установи, че Бени, има нова лезия, около далака голяма колкото една шепа!

Към днешна дата се препоръчва операция за премахване на далака и лезия. За да стартират трябва да се направи преглед, true-cut биопсия + патология, кръвни изследвания и MR, които са на стойност 3500 евро. Тази сума не включва пътни, престой и разходи извън приложената оферта. А след тези изследвания ще се получи и оферта за самата спасяваща операция.

Първата операция се е състояла на 24.04.2020 година. Преминал е 8 химиотерапии. Имало е разногласие на лекарско мнение дали да се състои операция заради неясни кистозни образования. След направени допълнителни консултации и изследвания, както и петскенер се установило, че кистозните образувания са невробласти (злокачествени туморни образувания). Операцията е преминала успешно в Турция. Следва втората операцията, м. март 2021 г. на която хистологията показва, че туморът е неактивен! За тази операция чрез Двете лепти бяха събрани и дарени близо 5 000 лв. Сега Бени отново се нуждае от нашата помощ, за да преодолее и това препятствие.

Вижте как да помогнете ТУК

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес