Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветелина има шанс за лечение, но не достигат пари

18 октомври 2023, 11:19 часа • 1912 прочитания

Красивата Цветелина страда от тежката диагноза Фациоскапулохумерална мускулна дистрофия прогресиращ тип - поетапно отслабване на мускулатурата. Майката на момичето умира скоро след като се разбира за заболяването на детето й и сега тя има само баща си.

Цветелина започва усилена рехабилитация, хранителен режим и витамини. Състоянието й се подобрява, дори започва да работи като детегледачка почасово, докато учи в университета.

За съжаление в началото на 2017 г. я блъска кола и се налага да бъде обездвижена за два месеца, а след това се разболява от коронавирус. Състоянието На Цветелина като цяло започва да се влошава и с голяма трудност извършва ежедневните си задължения.

Шанс за лечение

Момичето се обръща за оферта към Лив Хоспитал в Истанбул, Турция, откъдето я уверяват, че терапията не само ще може да стопира прогресирането на болестта , но и да подобри до голяма степен начина й на живот.

Процедурата е на стойност 22 000 евро и се изразява в прилагане на 2 дози алогенни мезенхимни стволови клетки получени от тъкан на пъпна връв в допълнение на това ще се извърши курс на физиотерапия, рехабилитация и озонотерапия.

За съжаление сумата е непосилна за Цветелина и нейния баща.

Вижте как може да се дарят средства на следния линк

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес