Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради мерките срещу коронавируса: Браншова организация заплаши да си защитава правата с всички възможни средства, "мирни и не чак толкова мирни"

10 август 2021, 11:21 часа • 2798 прочитания

Понеже вече не вярваме, че ще ни послушате, ние сме готови да защитим правата си с всички възможни средства! Мирни и не чак толкова мирни. Това е заключението на поредна позиция на Сдружението на заведенията (СЗБ), водено от Емил Коларов, предвид очакваните противоепидемични мерки на първо място в София.

За налагането на мерки съобщи директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев. Причината е, че София вече е в жълтата зона на заболеваемост що се отнася до 14-дневен период и в червената в периода от последните 7 дни. Какво се гласи - специално за заведенията 30% заетост и работно време от 6:00 до 23:00 часа.

"Сякаш напук ръководството на служебното здравно министерство се готви да затвори огромна част от българския туризъм и стартира от София чрез подопечното ѝ СРЗИ. Отделен въпрос е, че до момента няма и никакви мерки в подкрепа на бизнесите, които държавата смело се готви да затрие. А регионалният принцип на ограничения означава едно - никой да не чака такава", казват от СЗБ.

Съответно, браншовата организация се обръща директно към президента Румен Радев, защото служебното правителство е оформено от него. СЗБ казва, че Радев става "съучастник в убийството на българския туризъм".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес