Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Възраждане" пита: Кое е по-важно - най-големият санаториум на Балканите или спортна зала?

22 януари 2021, 11:26 часа • 4348 прочитания

"На 25.01.2021 година започва процедурата по участие в публичен търг за закупуването на белодробната болница в село Радунци, община Мъглиж. Поредният търг е с началната цена е 417 600 лева (цената е под данъчната оценка) или 213 515 евро. Общите дългове са на стойност 1,6 милиона лева. Болницата се продава като недвижим имот с право на строеж, но без земята върху която е построена". Това констатира партия "Възраждане" в своя официална позиция.

"Държавата е на път да загуби уникален за Балканите санаториум, като правителството дори не си помисля за идеята да погаси задълженията на собственото си дружество и да възстанови работата на лечебното заведение в условията на пандемия от COVID-19. Явно подобен проект не е от първостепенна важност и неговото финансиране не е на дневен ред", констатират от партията на Костадин Костадинов.

Припомняме, че преди няколко дни стана ясно, че здравният министър наистина не планира държавата да се занимава с болницата засега, като от гледна точка "коронавирус" посочва, че сега по-важни са лечебните заведения, осигуряващи активна помощ, а не тези, които ще служат за възстановяване - ПОДРОБНОСТИ ТУК!

"Приоритет на управляващите от друга страна се оказа проект, който в най-кратки срокове предстои да бъде реализиран, определен като обект от първостепенно значение - многофункционалната спортна зала в Стара Загора, която по прогнози ще се изгради за около 24 млн. лв. Ако според Министерството на здравеопазването "пандемията от COVID-19 продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб", как може да се обоснове твърдението, че изграждането на спортна зала от затворен тип за 24 млн. лв. е от първостепенно значение, а най-голямата белодробна болница на Балканския полуостров не е?

Всички ние спазваме мерки и ограничения, наложени от правителството, заради продължаващата с месеци епидемична обстановка. Истината е, че няма никаква яснота кога ще приключи всичко това. Ние от Възраждане- Казанлък считаме, че приоритетите на управляващите в този несигурен и труден период, ясно изразени от това какво определят като обект с първостепенно значение, и какво – не, са практически израз на абсолютен политически цинизъм, подигравка с живота и здравето на българите.

Предвид пандемичната обстановка от COVID-19, в която се намираме вече близо една година и характерът на заболяването, което е от типа респираторно със сериозни последици за здравето, заявката за строителство на спортно съоражене от затворен тип, е меко казано нерентабилна.

Нелогичните приоритети на правителството и липсата на какъвто и да е интерес от страна на Министерството на здравеопазването са силно смущаващи и дори пагубни за бъдещето развитие на Ковид-кризата", казват още от "Възраждане".

КАК НАЙ-ГОЛЯМАТА БЕЛОДРОБНА БОЛНИЦА НА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ СЪСИПАНА (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес