Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Във Facebook: Костадин Ангелов нима не помни, че ни беше забранено да излизаме?

21 октомври 2021, 14:16 часа • 4512 прочитания

Не е за вярване колко лицемерни са политиците. Нима не си спомнят, че преди месеци затваряха фитнеси, ресторанти, дискотеки, учебни заведения, кина, театри, магазини и цялата държава и безнес. Това мнение изразяват авторите популярната във Facebook страница Наука и критично мислене.

В поста си те припомнят мерките, които бяха налагани при управлението на последния кабинет на Бойко Борисов и здравния министър Костадин Ангелов:

"Единственото удоволствие беше да се редиш на километрична опашка пред магазините за хляб. Бяхме затворени в града, не ни даваха да излизаме. Празнувахме празниците си без семействата си, призоваваха ни да бъдем разделени. Със себе си носехме тонове хартия, на която декларирахме, че след всяка направена крачка няма да вземе да ни хрумне греховната идея да напуснем пределите на града. Хората бяха глобявани с по 5000 лева, защото преминаваха през паркове, а за да си купиш телевизор, трябваше да стоиш на прага на магазина, да надничаш и да посочиш на консултанта кой си си харесал. А да влезеш в магазин извън позволените от властимащите часове бе престъпление."

"Истинска антиутопия от комунистически вид", пишат авторите.

Публикуваме пълния пост без редакторска намеса:

Не е за вярване колко лицемерни са политиците.

Нима не си спомнят, че преди месеци затваряха фитнеси, ресторанти, дискотеки, учебни заведения, кина, театри, магазини и цялата държава и безнес. Заводите работеха под страх, че ако някой е положителен, ще ги затворят за месец, за да се въведе карантина. Единственото удоволствие беше да се редиш на километрична опашка пред магазините за хляб. Бяхме затворени в града, не ни даваха да излизаме. Празнувахме празниците си без семействата си, призоваваха ни да бъдем разделени. Със себе си носехме тонове хартия, на която декларирахме, че след всяка направена крачка няма да вземе да ни хрумне греховната идея да напуснем пределите на града. Хората бяха глобявани с по 5000 лева, защото преминаваха през паркове, а за да си купиш телевизор, трябваше да стоиш на прага на магазина, да надничаш и да посочиш на консултанта кой си си харесал. А да влезеш в магазин извън позволените от властимащите часове бе престъпление.

Истинска антиутопия от комунистически вид.

Днес се налага да се въведат подобни мерки, за да не се стига до онази грозна ситуация, при която хората умираха пред болници, защото нямаше места и лекари... Разликата е, че предлагат една доза свобода - хората с ваксина да водят нормален начин на живот без ограничения.

Хубаво е професор Ангелов и колегите му да си спомнят какво са правили и какви мерки са налагали, защото е лицемерно и грозно... Интернет помни. Защото по тази логика някой трябваше да иска и техни оставки.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес