Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпреки увеличението на заплатите медици излизат на протест: "Търпението ни се изчерпа!"

13 април 2022, 11:27 часа • 9012 прочитания

Търпението на медиците се изчерпа!

С този призив здравните работници от УМБАЛ „Царица Йоанна–ИСУЛ“ ЕАД обявиха своя протест, който ще се състои на 14 април, четвъртък, от 13:30 часа пред централния вход на болницата. От здравното заведение обявиха:

"Въпреки гръмките обещания на министър-председателя и министъра на здравеопазването, очевидно пореден несполучлив опит да бъдат озаптени протестите на лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки към днешна дата няма нищо гарантиращо увеличаване на възнагражденията на работещите в здравеопазването".

Припомняме, че в началото на април след среща при премиера Кирил Петков от Национален синдикат "Защита" обявиха, че от април стартовата заплата за лекар ще бъде 2000 лева. 1500 лева ще е месечното възнаграждение за медицинска сестра и 900 лева за санитар.

Протести имаше и на медици от столичните болници "Царица Йоана" и Александровска, които пък настояха допълнителните възнаграждения за работата им на първа линия заради COVID-19 да не отпадат и след отмяната на извънредното положение от 1 април. 

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес