Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Карлуково харчат хиляди за картини

05 февруари 2015, 08:05 часа • 24259 прочитания

20 хил. лева за 60 картини в Карлуково – това е част от подобряване на материалната база на болницата, заяви шефът на популярната болница д-р Кунка Никифорова пред Нова телевизия.

Според нея произведенията, заедно с рисувани картини от пациенти на болницата, се разполагат в определени стаи. На въпрос дали друго отделение, което е в плачевно състояние, трябва да се ремонтира първо, Никифорова отвърна, че вече са взети мерки за смяна на дограма, но сега било влажно и се чакало по-добър сезон. Забавянето станало, защото болницата спечелила проект по фонд „Козлодуй” за енергийна ефективност и там дошло всъщност закъснението.

Оказва се обаче, че много от картините са в административни части на болницата. Виждат ли ги там пациентите – да, отвърна шефът на Карлуково. Но има и помещения дори без врати, в които има картини.

Болницата в Карлуково има 400 хил. лева задължения, призна д-р Никифорова. И призна, че не е уместно да се купуват картини, но като било планирано, ситуацията била друга. Тук човек си задава въпроса кои са болните и кои са здравите психически, завърши Виктор Николаев.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес