Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът позволи директорът на "Пирогов" да бъде сменен

29 януари 2024, 12:30 часа • 7135 прочитания

Смяната на директора на "Пирогов" Валентин Димитров вече е възможна.

Това стана факт с решение на Софийски градски съд, с което се отхвърля исковата молба на Димитров за спиране на неговото освобождаване. Молбата е определена за недопустима. Решението обаче не е окончателно и може да се обжалва пред Софийски апелативен съд. Още: Болници скочиха в подкрепа на "Пирогов"

Казусът с освобождаването на директора

На 5 декември миналата година от Министерството на здравеопазването съобщиха, че директорът на Валентин Димитров е освободен от поста. Няколко дни преди това министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков посочи, че одит, извършен в лечебното заведение, показва финансови нарушения в болницата, както и че "Пирогов" е в лошо финансово състояние. Още: Нов протест в София за оставката на директора на "Пирогов"

Смяната обаче бе спряна заради обжалването на д-р Валентин Димитров. Два дни след опита за освобождаването му от директорския пост парламентарната комисия по здравеопазване възложи на министър Хинков да отмени издадения протокол, с който го отстранява като директор до произнасянето на всички компетентни органи.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес