Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СДС разкритикува БЛС за таксата за прегледи на деца

14 ноември 2019, 12:33 часа • 1195 прочитания

„СДС изразява недоумение от искането на БЛС да се плаща 1 лев потребителска такса за преглед на деца при личните лекари, а държавата да поема останалите 1.90 лева. Наистина ли детското левче е от толкова голямо значение за българското здравеопазване?“ ,се казва в становище на партията.

„За да не стига до такива идеи, ние приемаме за удачно искането на БЛС занапред да се предвиждат допълнително 10 млн. лева годишно от държавата, за да не се изисква такса от децата и да не се ощетяват и педиатрите. Не можем да не отбележим обаче, че всяка година парите за здраве в бюджета се увеличават, но вместо да се подобряват услугите, се предлагат безумни идеи.

На фона на демографските показатели, които никак не са радостни,недоумяваме как е възможно вместо стимулиращи мерки, да се действа срещу интересите на родителите и децата?!

 От СДС вече предложихме мярка, която да подпомогне младите семейства и да ги стимулира да имат повече деца. Настояваме да се работи за законодателна промяна и жените през втората година от майчинството да получават 90 процента от сумата, върху която са се осигурявали, а не 380 лева, както е в момента“, напомнят сините.

 

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес