Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проф. Богов предоставил на служебния министър всички документи за проверката в Александровска

02 юни 2021, 17:50 часа • 3724 прочитания

Професор Борис Богов, който на 12 октомври 2020 г. оглави Университетската болница, след като проф. Костадин Ангелов стана министър на здравеопазването в правителството на Бойко Борисов, коментира пред "24 часа", че има отговори и е предоставил документи за всички въпроси на проверката на служебния здравен министър.

Нефрологът, който наследи хирурга, влязъл в политиката като депутат от ГЕРБ в 45-ото народно събрание, уточнява, че неговите коментари са за времето, в което той управлява едно от най-големите български здравни заведения - това са последните 6-7 месеца. 

На Агенцията за държавна финансова инспекция е била предоставена пълна информация за получените над 2 милиона лева на 29 декември 2020 г. Те са били предназначени за посрещането на COVID натиска при повече от 50 процента заетост на леглата в болницата. Проф. Богов е дал отчет как са изразходвани тези пари - основно за изчистване на стари дългове и закупуването на консумативи.

Утре ръководството на "Александровска" ще даде и пресконференция, за да коментира и обяви своята позиция по започналата преди 3 седмици проверка на здравното министерство, чиито резултати бяха огласени в сряд

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес