Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Председателят на Лекарския съюз: Зеленият сертификат не се прилага както трябва

21 декември 2021, 08:41 часа • 10837 прочитания

Зеленият сертификат всъщност не се прилага в пълнотата му. Това заяви председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров. Отделно са и фалшивите зелени сертификати.

Дори в големите търговски центрове само поглеждат сертификата, а не го проверяват с четец за QR кода, категоричен беше той. А отделен въпрос, според впечатления на Actualno.com, е къде изобщо се иска сертификат вече, след като трябва да се иска.

Ако за някой лекар се докаже, че е участвал в схема за фалшиви зелени сертификати, няма да практикува повече като лекар в България, заяви той.

Да не мислим, че проблемът на обществото ни е да оползотворим 42 000 ваксини за деца срещу коронавирус. Смятам, че тези дози са в България за желаещите да ваксинират децата си, каза д-р Маджаров пред bTV.

Според д-р Маджаров няма за какво да се притесняваме по отношение на детските ваксини.

Позитивна кампания за ваксинация срещу коронавирус, на езика на всеки гражданин да бъде обяснено защо трябва да се ваксинира. Така д-р Маджаров обясни какво е разбирането на новото управление за ваксинацията срещу коронавирус изобщо, не само за деца.

Председателят на БЛС посочи, че имало определени групи в българското общество, които не са били „докоснати” от посланията да се ваксинираме. Но той не можа да ги посочи – имало известна яснота, само че се идентифицирали.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес