Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Пирогов“ готови да стачкуват, ако няма „нормализиране” на работната обстановка

01 февруари 2024, 15:04 часа • 2159 прочитания

От болница „Пирогов“ са в готовност за стачни действия, ако не се постигне нормализиране на ситуацията за работа. Това се посочва в съобщение от болницата след съвместно заседание на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи към лечебното заведение, на което е обсъдена темата за натиска върху екипа на „Пирогов“.

ОЩЕ: Ще има ли оставки в "Пирогов": Решава се днес

Участниците в заседанието изразяват несъгласието си с упражняване на натиск върху екипите и администрацията на болницата, който нарушава нормалния ритъм на работа и ограничава възможността им да лекуват.

"Медиците ще се възползват от услугите на адвокатска кантора за защита на техните права и добро име", се посочва още в съобщението.

Протести за Даная

Позицията идва след протести, организирани от майката на 15-годишната Даная, която почина в лечебното заведение през май миналата година. Ани Стоянова настоява за оставката на директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров, докато бъдат изяснени обстоятелствата около смъртта на момичето.

По случая тече трета проверка, назначена от здравния министър. Със сълучая се зае и прокуратурата. ОЩЕ: Прокуратурата се захвана със случая "Даная"

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес