Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отбелязваме Световния ден на кръводарителя

14 юни 2024, 07:20 часа • 657 прочитания

Българският Червен кръст (БЧК) и Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ) отново обединяват усилия, за да изразят дълбоката си благодарност към доброволните и безвъзмездни кръводарители.

Ще бъдат отличени 11 индивидуални и институционални кръводарители от София с особен принос към каузата.

ОЩЕ: Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Заслужилите кръводарители, институции, фирми и неправителствени организации, допринесли за популяризирането на кръводаряването, ще бъдат наградени с плакети, грамоти и предметни награди.

От 9:30 ч. до 12:30 ч. във фоайето на централата на БЧК, доброволците на организацията и екипи на НЦТХ ще посрещнат всички желаещи да се включат в традиционната акция по кръводаряване, съобщиха от БЧК.

Тази година мотото на Световния ден на кръводарителя - “20 години празник на даряването: Благодарим на кръводарителите!“ е не само израз на благодарност, но и открояване на огромното значение, което този благороден жест има за живота и здравето на пациентите. Денят е и повод отново да се подчертае постоянната необходимост от редовно и безвъзмездно кръводаряване, защото само така ще можем да постигнем безпроблемен достъп до безопасна кръв.

Нека не забравяме, че пациентите се нуждаят от кръв всеки ден!

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес