Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новите продукти и технологии в медицината на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ

07 май 2015, 12:07 часа • 8528 прочитания

Система за дишане с кислородна бутилка за клинични и домашни условия на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ

На 49-тото издание на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ фирмите ще представят уреди както за клинични, така и за домашни условия. Сред тях са система за дишане с кислородна бутилка, както и мобилен кислороден концентратор. Мобилният концентратор работи на ток, батерия и зарядно за кола, удобен е за дишане в домашни условия, при разходка, шофиране или на работа. Носи истинска свобода, мобилност и независимост на ползвателя.

Специалистите ще видят медицински апарат за сънна апнея, който е подходящ за използване както за домашни, така и за клинични условия. Апаратът е с компактен размер, снабден с аларма при опасност, включително и овлажнител и доставя последно ниво на комфорт в терапията на съня.

На изложението компании ще предложат разнообразие от апарати за кръвно налягане - дигитални с детектор за сърдечна аритмия, запаметяване и изчисляване на стойности.

Операция с консултант от всяка точка на света

На 49-тото издание на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ посетителите ще могат да се запознаят с възможностите на интегрираните операционни зали. Това ще се случи от 13 до 15 май в Интер Експо Център.

Тези операционни зали дават възможност за контрол от една точка на цялото оборудване – операционна маса, операционна лампа, ендоскопска камера, общо осветление и др.. Иновативната функция „Телемедицина“ позволява да се прави аудиовизуална връзка с консултант от всяка една точка на света или аудитория с цел обучение. Връзката с болничната информационна система дава бърз достъп до всички изображения от образна диагностика, информация за приложено медикаментозно лечение до изследвания на пациента и архивиране на видео от операцията.

Други съвременни решения в медицината, които ще бъдат представени на изложението са модулни операционни зали. Те са съвременно решение за гарантиране най-висок стандарт, хигиена и ремонтопригодност. Изграждат се със стенни конструкции от неръждаема стомана, устройства за създаване на ламинарен поток над операционното поле, автоматични врати, режими на общо осветление според типа операция, инсталации за медицински газове.

Удобство и максимално ниво на хигиена в операционната зала

Други експонати, които посетителите ще видят на изложението са високотехнологични надкреватни панели в различни цветове. В комбинация със стенните панели стават част от интериора на болничните отделения. Телемониторингът се развива и в друга насока. Камери се вграждат в операционните лампи, които предлагат наблюдение в реално време на операции.

На разположение на медицинските специалисти ще бъде също таванен тунел за реанимация, проектиран с мисъл за осигуряване на максимално удобство за работа на медицинския персонал и сигурност за пациента. В корпуса на реанимационния мост са вградени дози за медицински газове, LED осветление над главата на пациента, повиквателен бутон в ръката на пациента. За гарантиране максимално ниво на хигиена корпусът на реанимационния мост е покрит с антибактериална боя, гарантираща 100% защита от бактерии.

Физиотерапия от ново поколение

На 49-тото издание на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ще видите първият български многофункционален апарат за физиотерапия. Той дава възможност за последователно и/или едновременно прилагане на електротерапия, ултразвукова терапия, лазертерапия, магнитотерапия, вакуумтерапия.

Апарат според изискванията на потребителите

Апаратът предлага още клинични протоколи (програми) с терапията на заболяванията, параметрите на процедурата и мястото на поставяне на електродите, избирани по диагнози, симптоми и части от тялото. Освен това прави запис на потребителски програми. Притежава интерактивен потребителски интерфейс с помощна информация, 10" цветен сензорен дисплей за лесна работа с апарата, има два независими канала - за двама пациенти или две области на третиране. Дава възможност за настройки според изискванията на потребителите.

Други апарати за физиотерапия предлагат разнообразие от възможности. Един от тях излъчва електромагнитно поле с честота 460 или 540 KHz, за да генерира повишаване на температурата в тъканите. Комбиниран апарат-електро ултразвук и вакуум също ще бъде сред експонатите на изложението.

Система за охлаждане намалява косопада при химиотерия

Посетителите ще могат да видят и охлаждаща система за превенция на косопад вследствие на химиотерапия. Загубата на коса е неприятен страничен ефект по време и след химиотерапия при лечение на раковите заболявания. Охлаждането на скалпа по време на химиотерапия намалява или предотвратява пълна загубата на коса. Системата за охлаждане е с доказано действие при лечението на солидните тумори.

Системи за кардиологичен мониторинг следят пациента 24 часа в реално време

Системи за кардиологичен телемониторинг ще бъдат представени на 49-тото издание на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ. Изложбата ще се проведе от 13 до 15 май в Интер Експо Център – София. Тези нови системи дават възможност за изпращане на ЕКГ изследвания към специален център за следене на пациенти през всеки 3 минути. Холтерът има GSM модул, в който се слага SIM карта и изпраща данните посредством GPRS връзка. По този начин се позволява 24-часово следене на пациенти в реално време.

Система за онлайн холтер наблюдение позволява следенето на сърдечната дейност на пациента в реално време в естествената му среда. Апаратът е незаменим за коригиране на терапия и проследяване на пациенти след кардиологични интервенции. Той извършва автоматичен анализ на QRS комплекса, на ритъмни и проводни нарушения. Прави оценка на физическото натоварване, корелиращо с вградения 3D акселерометър. Данните се предават безжично, по мрежата на GSM оператора до специализиран сървър, където се съхраняват. Лекарят има достъп до тях от всяко място с наличие на интернет.

На БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ще бъде представен и малкият таблетен електрокардиограф (ЕКГ) с цветен дисплей. Апаратът може да заснеме 100 ЕКГ записа или да направи 3 часа мониторинг. Той има вътрешна памет за 350 ЕКГ записа.

Медиците ще научат повече за първия в света автоматичен инжектор на СО2  като контрастно вещество за интервенционални и диагностични периферни ангиографски процедури. Три са основните области за приложение – интервенционална радиология, съдова хирургия и инвазивна кардиология. Въглеродният диоксид (CO2) е единственото безопасно за пациентите контрастно вещество.

Средства за защита от вторична радиация при инвазивни процедури ще бъдат сред експонатите на изложбата. Те създават златен стандарт в защитата от радиация. Интервенционалните процедури се извършват при голям риск за лекарите и медицинските сестри от вторичната радиация, която е комулативна. Защитните продукти предлагат широк спектър на защита от 50 до 95 % при 95 kVp и намаляват драстично ефективната доза, предизвикана от вторичното лъчение при всяка инвазивна процедура.

На изложението специалистите ще видят също модерна апаратура за компютърна диагностика на стъпалото. За по-малко от 30 секунди тя ще определи вашия тип свод, размер и ширина на стъпалото, както и точките на натиск. Заедно с това ще посочи подходящите за вас ортопедични стелки.

Тази година на изложението ще участват близо 180 компании от 12 държави, които ще представят около 120 новости в двата сектора на медицината.

Повече за новите продукти, системи и технологии на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ще научите ТУК.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес