Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ненков не е получавал предложение да стане здравен министър

01 ноември 2017, 09:51 часа • 1188 прочитания

Заместник-министърът д-р Мирослав Ненков не е получавал официално предложение да поеме поста министър на здравеопазването.

Това заяви самият той, коментирайки слуховете, че се е срещнал с премиера Бойко Борисов, за да обсъдят въпроса.

Ненков не уточни дали евентуално би се съгласил да оглави ведомството, но подчерта, че в момента е просто зам.-министър.

"Тук съм в качеството си на зам.-здравен министър все още. Замествам проф. Петров в момента, защото той е в отпуска и е такава процедурата, но това не означава, че съм следващият министър", коментира Ненков.

Обществените поръчка, заради която проф. Николай Петров подаде оставка като министър, е с прогнозна цена от 1,7 млн. лв. Според д-р Ненков обаче до момента похарчените от Военномедицинска академия пари за консумативи по тази поръчка са само 300 000 лв., предаде Дарик.

Заместник-министърът допълни, че първата обществена поръчка всъщност е изготвена и финализирана от предишното ръководство на болницата, а проф. Николай Петров само е положил подписа си върху нея.

Петров подаде оставка след като стана ясно, че възложил две обществени поръчки за ортопедични консумативи на фирми, представлявани от лице, което има тесни взаимоотношения с дъщеря му Руслана Петрова.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес