Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Народното събрание избира заместник на Пламен Цеков

10 юли 2013, 07:20 часа • 8300 прочитания

Днес Народното събрание ще трябва да избере нов управител на Националната здравноосигурителна каса. Както е добре известно досегашният управител д-р Пламен Цеков беше освободен предсрочно.

Срещу това решение възропта ГЕРБ, като парламентарната група на партията внесе жалба в Конституционния съд срещу уволнението на Цеков. В момента длъжността директор на здравната каса се изпълнява от Людмила Петкова, а кандидати за поста са д-р Румяна Тодорова, която беше начело на НЗОК по време на управлението на Тройната коалиция и д-р Динчо Генев.

Заседанието на НС ще продължи с първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за дейностите по предоставяне на услуги, пише Агенция "Фокус". Народното събрание ще гласува законопроект за ратифициране на Споразумението за изменение и допълнение на Споразумението за предоставяне на безвъзмездна помощ по Програма „Укрепване на националната програма по туберкулоза в България” между Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария и Министерството на здравеопазването на Република България. Народните представители ще обсъждат на първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя. Парламентът ще разгледа проект на решение за вземане на акт от Препоръка № 202 на Международната организация на труда относно минимума на социалната защита.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес