Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мобилно приложение за онлайн преглед спестява чакане пред лекарския кабинет

07 април 2019, 16:39 часа • 1935 прочитания

Бързо и лесно в непредвидени ситуации можем да получим медицински съвет, когато здравето ни е в риск, съобщава НОВА ТВ. Начинът е чрез преглед от разстояние посредством мобилно приложение. На пациентски запитвания лекарите отговарят дори в 22:00 ч. вечерта. По изразените симптоми се извършва бърз преглед от дистанция и докторът заедно с пациента преценяват колко спешна е лекарската намеса и има ли нужда да се посети кабинет, или не.

Този онлайн чат улеснява пациентите и спестява време, което може да бъде загубено в чакане на опашки. Методът за навременно получаване на лекарска помощ, обаче, не отменя посещението в кабинет. Чрез приложението лекарите могат да напишат рецепта, която да е официален документ и да могат с нея да се закупят медикаментите. Това е изпробвано вече с наши сънародници в Германия. През безплатното мобилно приложение пациентите могат да запазват и час за общопрактикуващия си лекар или за специалист . Над 60 000 часа са запазени за последния месец.

Целта на създаване на приложението е да се осигури достъп до лекарите и да не се чака. А ако онлайн прегледът е платен, чрез бутон се предлага и възможност за плащане. Апликацията е тествана с лекар дерматолог и пациенти от чужбина, които изпратили снимки и получили адекватен лекарски съвет. Мобилното приложение вече се ползва от около 50 00 пациенти, а над 1 000 са лекарите, които имат профили.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес