Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Лекари в помощ на пациентите": Как да възстановим и подготвим кожата за есента? (ВИДЕА)

17 август 2024, 09:00 часа • 1814 прочитания

Всеизвестно е, че продължителното излагане на слънце води до намаляване на елстичността, младежкия вид и здравината на кожата чрез промяна на процесите, протичащи в нея. Това води до ранни признаци на стареене, с поява на повишена сухота, загрубяване на кожата, пигментации, поява на бръчки или задълбочаване на съществуващите.

Затова тази седмица в рубриката на Actualno.com - "Лекари в помощ на пациентите", с д-р Евелина Арнаутска, която е специалист по пластично-възстановителна и естетична хирургия, ще поговорим за това как да възстановим кожата след лятото и как да я подготвим за есента.

ОЩЕ: "Лекари в помощ на пациентите": Как да се предпазим от летните инфекции на пикочните пътища?

Мезотерапията

Можем ли да предотврятим слънчевото увреждане и да се преборим с процесите на фотостареене? В помощ идват иновативни и безопасни, неоперативни методи.

Мезотерапията е неоперативна процедура за стягане, подобряване на тургора и вида на кожата, спрвяне с пигментни петна и други несъвършенства. Тя действа подмладяващо, тонизиращо и регенериращо.

Подходящ е както за изтощена, суха и дехидратирана кожа, така и за превенция на процесите на стареене, справяне с пигментни петна и акне.

Ефекти на мезотерапията

  • Стимулира производството на колаген и еластин;
  • Доставя в необходимите концентрации на точното място нужните минерали, витамини, полинуклеотиди, пептиди, аминокиселини или комбинация от изброените;
  • -Намалява уврежданията от свободните радикали;
  • Стимулира естествените регенераторни способности като улесняват клетъчния метаболизъм;
  • Контролира процесите на пигментообразуването;
  • Възстановява ефективната локална микроциркулация и много други.

Препоръчван режим

Схемие на приложение са различни и се определят от избора на продукт и състояниети на пациента. Могат да варират от една на седмица до една на месец с препоръчителна повтааряемост 3-4 до 8 поредни процедури.

ОЩЕ: "Лекари в помощ на пациентите": Стрес уринарната инконтиненция (ВИДЕО)

Зони на приложение

Мезотерапията може да се извършва на цялото лице, включително зоата около клепачите и устните, както и тази на гърдите, шията, ръцете, бедрата и др.

Мезотерапията осигурява прецизна инфилтрация на активни вещества, които улесняват клетъчния метаболизъм, стимулират биосинтеза на колаген и еластин, контролират процесите на пигментообразуването и възстановяват ефективната локална микроциркулация.

Възвръща естествения контур на лицето, заглажда бръчките, придава сияние, естествено подмладяване и тонизиране.

Скин бустерите

Това са продукти предино на основа на хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло, в които би могло да има аминокиселини, витамини или други активни съставки.

Ефекти на терапията

  • Стимулират фибробластите, които започват да синтезират повече колагенни и еластинни влакна;
  • Локално повищаване на новото на хиалуронова киселина в кожата, която свързва необходимото количество вода и формира обемна стимулация на фибробластите.

Техника

Въвеждането на хиалуронова киселина в повърхностните слоеве на дермата става чрез много финна игла или канюла, което става бързо и безболезнено за пациентите.

ОЩЕ: "Лекари в помощ на пациентите": Метаболитен синдром (ВИДЕО)

Видим и очакван ефект

Хиалуронова киселина осигурява дълбока и трайна хидратация, заглажда релефа, заличава малки бръчици и линни. Може да видите незабавна разлика във външния вид на кожата си след лечението, но окончателните резултати може да отнемат няколко седмици, тъй като хиалуроновата киселина се абсорбира напълно в кожата.

Колко дълго продължават резултатите?

Резултатите от скин бустера могат да продължат от шест месеца до две години, в зависимост от фактори като възрастта на пациента, начина на живот и типа кожа. Редовните поддържащи лечения могат да помогнат за удължаване на продължителността на резултатите.

Препоръчителен е при пациенти в среда с концентрация на замърсен възду - големите градове, работещи в офиси или помещения с централна климатизация, подложени на стрес и недоспиване, тютюнев дим.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес