Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар: Преди да бъде ваксиниран даден пациент, той ще бъде прегледан

01 февруари 2021, 08:07 часа • 1736 прочитания

Ако имате желание да бъдете ваксиниран, обадете се на вашия личен лекар. Това заяви в ефира на сутрешния блок на bTV д-р Гергана Николова, личен лекар и член на управителния съвет на Българския лекарски съюз.

Тя обясни, че количеството на ваксините, което се отвори, трябва да се използва като това включва организация. "Затова записваме хората с телефонни номера и ще се обаждаме", посочи още лекарят. Д-р Николова отбеляза, че преди да бъде ваксиниран, пациентът ще бъде щателно прегледан. "Всички виждаме колко са чувствителни нашите пациенти в момента - това ще създаде една сигурност у тях, че нищо не се прескача", каза д-р Николова, обяснявайки необходимостта от медицинския преглед.

За хората на 65-годишна възраст за момента ще работим с РНК ваксините. Идеята е, че при тези хора, които са по-рискови, трябва да ги защитим. "Обяснявам на всеки един какви са показанията на ваксината, но аз мисля, че хората трябва да вземат информиран избор", коментира лекарят. "Пациентите трябва да ни търсят, ние ги записваме, те трябва да ни се обадят", уточни още д-р Николова.

Тя посочи, че все още няма толкова много пациенти с британския щам на коронавируса, "но за нас е важно как ще бъде лекуван пациентът - няма разлика в терапията. Това, което идва от научните среди в Англия, е, че ваксините действат и на този щом", заяви д-р Николова.

Темата продължава и в тези материали.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес