Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костадин Ангелов настоя Хинков да дойде на здравна комисия и даде почивка

07 декември 2023, 14:59 часа • 829 прочитания

Извънредното заседание на здравна комисия, в която трябваше да бъде изслушан шефа на „Пирогов“ излезе в петминутна почивка. Причината за това е, че председателят на комисията проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ настоя парламентарният секретар на министъра на здравеопазването да го покани в парламента.

Министърът потвърдил участие, твърди Ангелов

Ангелов твърди, че министърът е потвърдил участие, но когато е разбрал, че точката ще бъде за „Пирогов“, проф. Христо Хинков е изпратил заместник-министър на един ден. ОЩЕ: Шефът на „Пирогов“ нарече „политически незрели“ и „инсинуации“ твърденията, че болницата фалира

„Да дойде, а не да се крие“, каза проф. Ангелов.

Малко по-късно проф. Костадин Ангелов обяви, че има уверението на парламентарния секретар на министъра, че той пътува към комисията. 

Опозицията възропта, но срещу извънредното заседание

Георги Гьоков от БСП възрази срещу свикването на комисията четири часа преди нейното свикване.  Той изрази несъгласие и, че тя заседанието се случва в момент, в който парламентът разглежда важни промени в данъчните закони. ОЩЕ: "Асен Василев вчера даде рецептата". Борисов също заговори за оставка на здравния министър (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес