Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каназирева посика смяна на управителя на МБАЛ "Киро Попов" - Карлово

07 ноември 2020, 17:29 часа • 5776 прочитания

"Проблемът в БМАЛ "Киро Попов" в Карлово не е в персонала, а е организационен и комуникационен. Установени са и не малко нарушения при воденето на документацията и подаването на сведения за COVID пациенти. Липсва добър мениджмънт и в тази кризисна ситуация считам, че компромиси никой не трябва да прави. Няколко пъти досега съм сигнализирала, но решение не е взето. Проблемът в управлението на лечебното заведение е довело и до напускането на много лекари и сестри до този момент. Считам, че най-доброто решение в настоящата извънредна ситуация е смяна в управлението на болницата. И още - бързи и адекватни действия за по-добра организация и подкрепа за лекари и сестри. Това към момента е само предложение, тъй като решението е от компетентността на местната власт и Общински съвет."

Това каза пред медии областният управител на Пловдив Дани Каназирева, след извършена проверка в МБАЛ "Киро Попов" в Карлово. Мярката с инспекцията се наложи след пост в социалните мрежи, в който дъщерята на един от лекарите в карловското лечебно заведение прозовава за помощ.

"Кой ще помогне на доктор Анета Милушева и колегите й от Карловската болница, но веднага, а не в необозримото бъдеще?", пише тя, като подчертава, че вече дни наред не може да чуе и види майка си, тъй като тя е постоянно на работа. По-рано, доктор Анета Милушева пък беше публикувала в профила си във Facebook, че персоналът на МБАЛ "Киро Попов" в Карлово вече изнемогва. Сестри и лекари напускат, други се разболяват и с минимален брой хора се обсужват множество пациенти.

Цялото изказване на доктор Анета Милушева, може да прочетете ТУК.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес