Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искат да разбият бизнеса и да има само малки аптеки, твърди Марешки

27 ноември 2013, 08:34 часа • 47874 прочитания

В селата ние сме отворили рекламни пунктове, няма аптеки, там не се получават лекарства. Това заяви собственикът на веригата аптеки „Марешки" Веселин Марешки. Той категорично оправда твърденията, че в малките населени места се продават лекарства, като обясни, че тези пунктове играят ролята на преносители и лекарствата се получават от лекарите.

„2 млн. гласуват за продукта, който аз им давам. Не може някой да излезе и да каже на 2 млн. души, че ги мамя. Не искат да има аптеки „Марешки", заяви пред TV7 собственикът.

По негови думи целта на водената срещу него политика е да се разбие бизнеса и да има единствено малки аптеки, които не предлагат отстъпки на клиентите си.

"Не искат да махнат търговете, защото искат да разбият бизнеса", заяви още Марешки.

Това обслужване на населението трябва да се ограничи. Отпускането на лекарства трябва да се дават само от фармацевт, така е написано в закона за здравното осигуряване, категоричен бе д-р Стойчо Кацаров. Според него добро предложение би било въвеждането на електронна рецепта.

Пациентът може да спечели от пазар на лекарства където има честна конкуренция, тогава цените стават по-ниски, а качеството по-високо. Трябва да има правила, смята още той.

"Аз се борех с това министерството на здравеопазването да спре търговете, заяви още Кацаров.

 

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес