Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хотелиер от Слънчев бряг иска авансово плащане, за да дава легла за болни от COVID-19

05 ноември 2020, 07:27 часа • 3266 прочитания

Авансово плащане – това е условието, което собственикът на хотелски комплекс "Колизеум" и член на УС на собствениците на хотели в Слънчев бряг Веселин Налбантов де факто постави, за да може хотелът да приеме заразени с COVID-19. Идеята е на вицепремиера и министър по туризма Марияна Николова - държавата да плаща за легла в хотели за заразени с COVID-19.

Налбантов каза пред БНТ, че базата в Слънчев бряг е много подходяща за лечение на болни от COVID-19. 300 легла може да предоставя, но здравното министерство трябва да реши, по думите му. Той предупреди, че преговори с бранша трябва да има сега, особено със зимните хотели, за да се уточни плащането. И добави: "Нали се сещате, че карантинен хотел 1 година никой няма да иска да го посети", уточнявайки защо говори за авансово плащане, но след това каза и, че "с една добра дезинфекция" не би имало опасност хотелът да се върне към нормалната си дейност.

"Естествено, че знаете, че от 10 години имаме липса на държава", добави Налбантов, като обаче уточни, че сега може да се справят. Ясни указания на действия – това е позицията на хотелиера.

Още: "Пълно безумие е да се отварят хотели за болни с COVID-19, смятат от бранша"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес