Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Миндов очаква петата вълна през януари месец

19 декември 2021, 08:22 часа • 5134 прочитания

Чувстваме се извън системата, новият министър на здравеопазването професор Асена Сербезова трябва да осигури липсващите елементи в системата. Toва заяви общопрактикуващият лекар Георги Миндов пред Нова телевизия.

Той посочи, че няма голям интерес родителите да поставят ваксини на децата си. Всяка трета ваксина е поставяна от общопрактикуващ лекар, като има още 20-30% ваксини, като не са употребени. Георги Миндов очаква на около и след 15 януари да има пета вълна на коронавируса. Контактът в затворените помещенията с много хора в тесен контакт, има голям вирусен товар, дори ваксинираните да се разболеят, категоричен бе Миндов. 

Той увери, че има интерес към противогрипните ваксини. Хората над 65-годишна възраст могат да се ваксинират и трябва да го направят, за да се предпазят, каза Миндов. 

Около две седмици трябва да има срок между противогрипната ваксина и ваксината срещу коронавирус. Трябва да се направи разделение, за да не се смесват потоците от хора, които искат да се ваксинират. Всеки човек трябва да спазва мерките и единствено те са тези, които пазят да не се случи нещо. Хората не трябва да се отпускат по празниците, за да не стане след празниците оле, мале, посъветва Георги Миндов. 

Още: Д-р Георги Миндов: В коя страна бият лекарите, които искат да ваксинират?

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес