Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Генерал-майор Стоян Тонев: Пенсионирам се, защото такъв е законът

02 декември 2013, 11:39 часа • 46256 прочитания

Няма никаква интрига, пенсионирам се, защото така е по закон. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия генерал-майор Стоян Тонев, който дълги години беше начело на Военно-медицинска академия в София.

Досегашният директор на ВМА категорично заяви, че не е уволнен, защото критикува политиката на управляващите по отношение на здравеопазването. Стоян Тонев беше и един от хората от бранша, които заявиха, че линейките са пристигнали навреме по време на инцидента на „Цариградско шосе”, когато пиян таксиметров шофьор прегази 12 души на спирка на градския транспорт, а впоследствие двама починаха – млада жена и дете.

На въпрос чувства ли тъга, че от утре няма да е шеф на болницата той отговори, че по-скоро чувства облекчение. „Защото не съм правил много неща заради поста. Не само в личен, но и в професионален план”, каза ген. Тонев пред Нова телевизия.  

По думите му през последните 15 години в лечебното заведение не е имало скандал, свързан със структурата й. „В България сме заменили конкуренцията със завистта”, каза той.  

Той поздрави колегите си, които работят в чужбина. „Проблемът е в това, че ние започваме да губим младите специалисти, а те имат друг дух. Така започва да липсва авантюризма, радикалното начало”, каза ген. Тонев.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес