Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето пред кои болници в София може да си направиш антигенен тест безплатно - в мобилен пункт

06 ноември 2020, 14:19 часа • 18548 прочитания

Пред "Пирогов", пред Александровска болница, пред болница "Света Екатерина" има вече мобилни пунктове и там може да се правят антигенни тестове – безплатно. Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Препоръчвам гражданите да не правят тестове, ако нямат симптоми. Ако няма симптоми, в голям брой случаи тестовете са отрицателни. Освен това, отиването за тест е рисково поради струпването на хора на съответното място, каза още Ангелов.

На въпрос ще има ли достатъчно хора да обслужват мобилните пунктове, отговорът беше, че „търсим допълнителни финансови механизми, за да оценим по достойнство техния труд“.

В София няма проблем с леглата, няма проблем и с линейките, добави здравният министър. За вчера има над 530 повиквания, заяви Ангелов, но и каза, че около 40% от сигналите са забавени.

Същевременно Ангелов заяви, че има проблем в комуникацията, като посочи, че всеки, който се счита за спешен, може да дойде и със собствен транспорт в лечебно заведение, но най-важното е да носи маска.

За РЗИ София здравният министър каза, че отговорен е д-р Маева, а не Данчо Пенчев - той е само временно там. Ангелов каза и, че очаква електронното направление да заработи от следващата седмица - това, с което може да отиваш на безплатен PCR тест.

Още: "Сериозни въпросителни: Ще има ли всъщност безплатни тестове за COVID-19 с направление?"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес