Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Държавата възстановява телефон 150

30 май 2014, 19:10 часа • 37864 прочитания

Държавата ще възстанови известната допреди няколко години линия 150 за спешни медицински случаи. Министърът на здравеопазването Таня Андреева съобщи, че ще има паралелна телефонна линия 150 (на официалната 112 - бел.ред.), за да се улесни работата на спешната помощ.

Целта е по-бърза връзка и по-бързо реагиране от страна на диспечерите и на екипите на "Спешна помощ". Това стана ясно от думите на министъра, цитирана от Дарик радио.

Междувременно премиерът Пламен Орешарски не каза дали ще уволни д-р Андреева заради скандалите със Спешната помощ. По думите му проблемът не може да се реши в кратки срокове и само с увеличение на заплатите.

Получих сигнали от колеги в Спешната помощ, че има натиск по отношение на това да излязат на протест, включително и политически. Това каза по-рано пред журналисти в парламента министър Андреева. Пред "Фокус" тя добави: "Аз самата говорих с мои колеги, състуденти, които работят там. Те и дават и други сигнали и за мен е ясно да се чуят мненията на всичките. Част от сигналите са, че има натиск по отношение на това да излязат на протест, включително и политически”.

Същевременно беше обяснено, че три са кандидатурите за шеф на Спешната помощ в София.

 

 

 

 

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес