Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дезинфекцират църковните пространства в София

11 април 2020, 08:00 часа • 1319 прочитания

Дезинфекция на пространствата около всичкиправославни християнски църкви в града ще извърши Столична община. Днес, в деня преди Цветница, и на 17.04.20 г., преди Великден, ще бъдат дезинфекцирани площадните пространства около църковните храмове в София, пише БГНЕС.

В началото на седмицата кметът Йорданка Фандъкова изпрати писмо до Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и до Светия Синод с указания за организацията и мерките, които трябва да бъдат предприети за посрещане на предстоящите християнски празници в условията на въведено извънредно положение и епидемичната обстановка.

Тя информира за организацията по дезинфекция на пространствата около храмовете и препоръча да се дезинфекцират икони, дръжки, свещници и други в църквите, както и да се осигурят лични предпазни средства на свещениците и храмовите служители. Сред посочените мерки е и осигуряването на църковни служители, които да следят за нужната минимална дистанция между вярващите, както при изнесените навън църковни служби, така и вътре в храмовете. Столичната община е на разположение да осигури допълнителна.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес