Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Д-р Мария Петрова: Чувала съм и за други болници с луксозни помещения

12 юни 2023, 08:10 часа • 12210 прочитания

Аз съм чувала и за други болници с такива луксозни помещения. Това каза адвокат Мария Петрова в ефира на Нова телевизия по повод откритият луксозен апартамент в болница „Лозенец”.

"Преди години излезе доклад, че в правителствена болница е имало подслушване, неправомерно видеонаблюдение в кабинети и стаи за болни", каза тя. И припомни скандалът с трансплантациите. "Тогава излезе информация, че в тази болница са транспортирани хора извън закона и прилича на трафик на органи. Също привидните случаи на хоспитализация, с които се източваше Здравната каса", заяви тя. 

Според нея отговорността трябва да се търси от институциите, които не упражняват достатъчен контрол.

Бивш директор на „Пирогов” доц. д-р Спас Спасков бе категоричен, че при всяко положение собственикът на болницата трябва да притежава подобни документи за този луксозен апартамент. "В такава болница е абсурдно да не се знае какво има и какво се прави. Документи има, но трябва да знаеш къде да ги търсиш", обясни доц. Спасков.

"В цялостната системата на здравеопазването има неща, които смущават. Прокуратурата трябва да се задейства", прикани д-р Петрова. Тя напомни и че правителствената болница вече е едно търговско дружество.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес