Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Д-р Хасърджиев: Личните лекари няма да отпаднат

29 март 2022, 09:01 часа • 6118 прочитания

Идеята да няма лични лекари не е нова. Целта е българският пациен да може да отиде при специалиста, от когото има нужда, както и да си избира лекар. Целта е да се облекчат и самите лекари в работата им. 

Идеята не е да отпаднат личните лекари като такива, но те да бъдат спациалисти по обща медицита. Най-вероятно те ще се запазят. 

Това каза в ефира на Нова телевизия д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация.

По думите му никъде по света няма лекар на всеки пациент. 

"На прага сме на една реформа, която е необходима от много време", каза той. "Човек трябва да има достъп до специалиста, който му трябва в момента", категоричен бе Хасърджиев.

Той беше категоричен, че има необходимост от личните лекари, при които пацентът да отиде, когато има нужда и на когото вярва. 

"Абсолютно е наложително да има къде пациентите да се обръщат денонощно. Не знам как ще бъде организирано и политически, и експертен. При всички случаи това, което имаме в момента, не устройва нито пациентите, нито лекарите", каза Хасърджиев. "Всички се натъкваме на това как майки с деца ходят посред нощ, чудят се към кого да се обърнат. Нещо трябва да се промени. Човек трябва да има достъп до специалист, който му трябва", коментира д-р той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес