Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

COVID-19 в Стара Загора затвори 2 предприятия

13 юни 2020, 14:03 часа • 5906 прочитания

От обявените днес (13.06.20 г.) 22 случая на новозаразени с COVID-19 в област Стара Загора, 4 са от последното денонощие. Останалите 18 са работници в старозагорско предприятие, които са диагностицирани с PCR тест през предходните дни. Причината за натрупването на броя на положителни проби за 2 денонощия е, че Единният информационен портал е отворен за входиране на данни до 22:00 ч., а лабораториите понякога работят и след този час, съобщават от Регионална здравна инспекция - Стара Загора (РЗИ).

4-те нови потвърдени случаи през последното денонощие на територията на областта не са на работещи в 2-те производствени предприятия, в които са установени огнища на коронавируса. Към момента в едната фирма има 27 заразени, които са жители на област Стара Загора. 4-ма от тях са настанени в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, като 55-годишна жена е интубирана. В другото предприятие са установени до момента 7 случая на COVID-19. 4-ма души са в Клиниката по инфекциозни болести.

Засега 2-те дружества не работят. Извършва се периодична и крайна дезинфекция. След възстановяването на производствената дейност ще бъдат допускани работници с отрицателен резултат от PCR тест. Прецизирани са входовете и изходите, през които да преминават работещите, за да се избегне струпване на групи от хора.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес