Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Български медицински портал предоставя информационна подкрепа на пациенти и техните близки

27 септември 2023, 12:01 часа • 1635 прочитания

Diagnosa.info вече е на разположение на всички, търсещи актуална, достоверна и научнообоснована медицинска информация на достъпен език. Новаторският ресурс се фокусира върху изграждането на ефективна комуникация между пациентите, техните близки и медицинските професионалисти и е разработен от доказани специалисти с дългогодишен опит. Целта на портала е да осигурява информация за особеностите на заболяванията, тяхната превенция, ефективна диагностика и профилактика.

Diagnosa.info е разработен в сътрудничество с водещи медицински специалисти и експерти по дигитални технологии, за да се осигурят  надеждни и актуални ресурси и оптимизира достъпа до повече здраве чрез възможностите на новите технологии.  Порталът не замества ролята на лекуващия лекар, а информира и подготвя пациентите за активно и отговорно участие в диагностичния и терапевтичния процес. Този подход им позволява да се чувстват по-спокойни и уверени и има съществено значение за повишаване на ефекта от тяхното персонално лечение.

“Решихме да започнем с темата очно здраве, тъй като в публичното пространство има оскъдна информация относно рисковете от увреждане и загуба на зрение.”, казва д-р Иван Томов, съосновател на портала www.diagnosa.info.

Битува неправилното схващане, че проблемите с очите се свеждат до отслабване на зрението, което може да бъде компенсирано с поставянето на очила или лещи. Загубата на зрение има опустошително въздействие – физически, емоционално и икономически – върху хората с очни заболявания, техните семейства и близки. В повече от половината случаи слепотата би могла да бъде предотвратена или излекувана.

“Избрахме да стартираме портала сега, тъй като на 24 септември отбелязваме Световния ден на ретината. Двете най-чести заболявания на ретината, които са и водеща причина за слепота, са възрастовата макулна дегенерация и диабетната ретинопатия/диабетният макулен едем. Наблюдава се съществен напредък в лечението на тези заболявания и възможностите за предотвратяване на слепотата.”, допълва Гергана Нинова, медицински маркетинг мениджър на портала www.dignosa.info  

„Няма лош пациент, има неинформиран такъв”, споделя екипът на Diagnosa.info, изразявайки твърдото си убеждение, че информацията е ключът към подобрено здраве и качество на живот. Доброто ниво на осведоменост прави пациентите по-загрижени и съпричастни към своето здраве.

Познавайки непокритите нужди на пациентите, порталът ще продължава да се надгражда, включително и с ресурси за здравни професионалисти, с актуална медицинска информация и новости в съвременната медицинска наука и терапия.

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес