Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БЛС започва проучване сред лекарите за условията на работа в пандемия

26 май 2020, 08:48 часа • 1207 прочитания

Управителният съвет на БЛС започва от днес мащабно социологическо проучване на работата на лекарите в условията на COVID-19. За това съобщи в БНТ Гергана Николова - член на УС на съсловната организация. 

Проучването е анонимно и включва 21 въпроса. То ще бъде направено чрез телефонна анкета, сред 1000 лекари от цялата страна и от всички звена на здравната система от агенция "Тренд".

Част от проучването са въпроси, свързани с предпазните средства и консумативи: Имахте ли достатъчно? Какви проблеми срещнахте?

Ще се разпитват и заболелите медици, от които ще се разбере как са прекарали болестта, подчерта тя.

Лекарите ще бъдат питани и дали са ставали жертва на агресия (вербална или физическа) по време на работа.

За проучването е наета социологическа агенция, то е платено от БЛС. Ще се работи с представителна извадка. "Не е шега, ако ви звъннат по телефона, отговорете", подчерта Николова.

Резултатите ще бъдат обявени, за да си извадим поуките какво е било и какво трябва да се направи, за да се подобрят условията на работа, коментира лекарят.

Междувременно, държавата ще прави собствен анализ на цялата, събрана до този момент информация от РЗИ-тата по места. За това съобщи националният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев по време на редовния брифинг в Министерския съвет.

По думите му сега е време да се види гръбнакът на болничната система в страната и да се отстранят недостатъците.

Какви са анализите до момента? Темата продължава в нашия блог.

Втори ден поред няма смъртен случай от коронавирус, пак има повече оздравели от разболели се

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес