Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ангелов: Към момента пандемията ни струва над 2 млрд.лв.

02 декември 2020, 11:28 часа • 1501 прочитания

Към настоящия момент приблизителната сума за справяне с тази пандемия на територията на България минава 2 млрд. лв. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на брифинг в Министерски съвет. „Само сумата за служителите на първа линия, която плащаме, вече достига 80 млн. лв. на месец. Ако така продължава тенденцията, очаквам към началото на месец януари да надминем 100 млн. лв. на месец само за медиците на първа линия“, каза Ангелов.

„Когато говорим за пандемия и пандемичен план, ще се касае за състояние, което е неизвестно на науката или малко известно - такова, каквото беше и COVID-19. Когато говорим за бактериално или вирусни заболявания, най-често това са вирусни заболявания с малка степен на известност и доказателственост в науката, много трудно могат да бъдат направени всякакъв вид предвиждания или научно-обосновани твърдения, на които ние да изградим финансова рамка. Във всяка една посока този план позволява гъвкавост за изработването на конкретни планове за справяне с конкретна пандемия“, добави министърът.

Казаното от него доведе до лавина от иронични коментари в социалните мрежи, включително и "Дават по 2 000 000 000 лв. без план".

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес