Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ананиев: Здравеопазването няма цвят, то е кауза

10 ноември 2017, 12:04 часа • 2435 прочитания

Секторът на здравеопазването няма цвят, той е кауза и зад нея трябва да вървим всички. Това заяви новият министър на здравеопазването Кирил Ананиев след като положи клетва пред Народното събрание.

Той декларира, че ще работи с всички парламентарно представени групи, с гражданското общество и съсловните организации.

„Искам първо да благодаря на всички народни представители, че участваха в гласуването за нов министър на здравеопазването. Уважавам мнението на всички - тези, които ме подкрепиха и тези, които не подкрепиха моята кандидатура. Ще работя за всички парламентарно представени групи в нашия български парламент, ще работя и с гражданското общество, със съсловните организации и всички други, които могат да помогнат за подобряването и развитието на сектора на здравеопазването. Секторът няма цвят, той е кауза, зад тази кауза трябва да вървим всички“, каза той.

По думите му в днешния дебат е имало предложения и от ляво, и от дясно, които заслужават внимание. „Защо не взех отношение. Не че нямаше как. За да поема този пост съм подготвил план за действие, който обхваща комплексно всички въпроси, които са свързани с реформата в здравеопазването. Този план за действие се базира на базата на приоритетите на правителството, които бяха приети“, допълни министър Ананиев.

По думите му от тази гледна точка е нямало как да започне да се дебатират отделни въпроси.

„Нещата са много сложни. Останалата част от дебата беше чисто политически. Мисля, че той допринесе за задълбочаване на напрежението в сектор "Здравеопазване"“, допълни Ананиев. Той поясни, че целта му е да намали това напрежение.

Той поясни, че ще създаде консултативен съвет, в който да влязат честни, доказани, лекари и професионалисти.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес