Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо ни е нужен магнезият?

01 май 2018, 14:09 часа

Напоследък темата за недостига на магнезий в организма на хората става все по-популярна, благодарение на симптомите подсказващи за този дефицит: крампи, главоболие, мускулни спазми и схващания, чувство за недостиг на енергия. Всъщност нивата на магнезий в организма зависят от начина ни на хранене, ежедневните навици и цялостен начин на живот.

Въпреки, че магнезият е широко разпространен в природата и присъства в много храни, се оказва, че при над 50% от хората се наблюдава недостиг в организма на този важен минерал. Човешкото тяло се нуждае от магнезий и естествено го консумира всеки ден, но не разполага със своя система за поглъщането му.

Хранителната добавка на AboPharma Магнезий (250 мг) + витамин В комплекс допринася за поддържането на нормалното състояние на зъбите и костите и се грижи за нормалното функциониране на нервната система и мускулите. Получава се действително успешно съчетание на магнезий с витамините от В групата, които спомагат за по-доброто усвояване на магнезия.

Витамин В комплекс спомага за намаляване чувството на отпадналост и умора и спомага за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия.

Защо ни е нужен магнезият?

Магнезият участва в над 300 важни метаболитни реакции в тялото ни и е сред четирите минерала, които са в най-голямо количество в него. Затова липсата му води до болезнени мускулни схващания и болки, нарушения на сърдечния ритъм, лесна умора и раздразнителност.

От балансираните нива на магнезий в организма ни зависи нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Когато спортувате или водите активен начин на живот, ако сте жена и във вас расте нов живот ... или когато докторът издаде онази малка бяла рецепта, на която пише «Магнезий» - Магнезият на Абофарма, обогатен с вит. В комплекс е добро решение за вас!

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес