Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За какво е толкова полезен чаят от КЕСТЕНИ

02 ноември 2021, 06:43 часа

Щом настъпи есента, по улиците започва да се носи приятно ухание на току-що изпечени кестени. Тази ядка е не само вкусна, но и изключително полезна. В нея се съдържат редица вещества, сред които са и диетичните фибри. Да не говорим, че кестените успяват да повлияят положително на много неразположения, като едно от тях е диарията.

Днес ще ви разкажем за какво всъщност помагат кестените и какво можем да излекуваме с помощта на чай от есенната ядка.

За какво е полезен чаят от кестени?

Ще започнем с това, че диарията е патологичен процес, характеризиращ се с изхвърляне на изпражнения с високо водно съдържание. Сред основните причини за появата на това състояние са хронични заболявания, синдром на раздразненото черво, хранителна непоносимост или друго.

Добрата новина е, че то лесно може да бъде излекувано и предотвратено, без намесата на медикаменти, които всеки може да си закупи от аптеката.

Много хора не вярват, но кестените лекуват много болести

Ще ви споделим рецепта за чай от кестени, който може да облекчи симптомите на това толкова неприятно състояние.

Ето какви продукти ще са ви необходими:

• 1 чаена чаша вода;

• 2 чаени лъжици сушени кестени (натрошени).

Начин на приготвяне:

Най-напред водата се изсипва в тенджера. Към нея се добавят и натрошените кестени. Тази течност се оставя на котлона да къкри за около 5 минути, не повече. След това прецеждате и консумирате.

Можете да повтаряте процедурата 2-3 пъти на ден, докато симптомите не отшумят изцяло. Опитайте и се уверете сами в лечебните свойства на есенната ядка. Не я подценявайте!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес